Buxus semp. ‘Latifolia Maculata’ struik

Bekijk aanvraag
SKU: N/B Categorie:

Beschrijving

Buxus sempervirens ‘Latifolia Maculata’ Struik – Een schitterende bonte toevoeging aan uw tuinlandschap

Ontdek de pracht en praal van onze Buxus sempervirens ‘Latifolia Maculata’ Struik, een schitterende bonte toevoeging aan uw tuinlandschap. Deze bijzondere Buxus cultivar, ook wel bekend als de “bonte struik,” is een ware blikvanger met zijn opvallende bladtekening en compacte groeivorm. Met zijn unieke contrast tussen de donkergroene bladeren en de crèmekleurige randen, zal de ‘Latifolia Maculata’ Struik uw buitenruimte verrijken met een ongeëvenaarde charme en een vleugje elegantie.

Waarom kiezen voor onze Buxus sempervirens ‘Latifolia Maculata’ Struik?

 1. Opvallende bonte verschijning: De ‘Latifolia Maculata’ Struik onderscheidt zich door zijn prachtige bladeren met een opvallend contrast. De donkergroene bladeren zijn omzoomd met crèmekleurige randen, wat zorgt voor een indrukwekkende en verfijnde uitstraling. Deze unieke bonte verschijning maakt van de struik een absolute blikvanger in uw tuin.
 2. Elegante compacte groeivorm: De compacte groeivorm van de Buxus ‘Latifolia Maculata’ Struik voegt een gevoel van elegantie en symmetrie toe aan uw tuinontwerp. Met zijn gestructureerde uiterlijk geeft de struik uw buitenruimte een gevoel van balans en rust.
 3. Minimaal onderhoud: Buxus sempervirens staat bekend om zijn eenvoudige onderhoud, en dat geldt ook voor onze ‘Latifolia Maculata’ Struik. Met minimale inspanningen behoudt deze struik zijn prachtige vorm en bonte bladeren.
 4. Groenblijvende schoonheid: Geniet het hele jaar door van de weelderige groenblijvende bladeren van de Buxus ‘Latifolia Maculata’ Struik. Zelfs tijdens de koudere maanden behoudt de struik zijn charmante groenblijvende karakter, waardoor uw tuin er altijd levendig uitziet.
 5. Veelzijdig in tuinontwerp: Of u nu een accentplant wilt toevoegen, een formele haag wilt creëren, of een prachtig bloembed wilt omlijsten, onze Buxus ‘Latifolia Maculata’ Struik past zich moeiteloos aan aan diverse tuinstijlen.

Tips voor het planten en verzorgen van uw Buxus sempervirens ‘Latifolia Maculata’ Struik:

 1. Locatie: Kies een locatie in uw tuin met gedeeltelijke schaduw tot volle zonlicht. Buxus sempervirens gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond.
 2. Planten: Graaf een plantgat dat iets groter is dan de kluit van de struik. Meng de uitgegraven grond met compost voor een gezonde start. Plaats de struik in het gat en druk de grond stevig aan rond de wortels.
 3. Water geven: Geef uw Buxus ‘Latifolia Maculata’ Struik regelmatig water na het planten. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar voorkom overbewatering.
 4. Snoeien: Om de compacte groeivorm en de bonte bladeren te behouden, snoeit u de Buxus ‘Latifolia Maculata’ Struik regelmatig in het voorjaar en/of najaar. Lichte snoei bevordert een gezonde groei.
 5. Meststof: Buxus struiken hebben een matige hoeveelheid meststof nodig. Geef ze een uitgebalanceerde meststof in het voorjaar om hun groei en bonte bladeren te bevorderen.
 6. Bescherming tegen vorst: Tijdens periodes van strenge vorst kunt u de struik beschermen met een laag mulch of bedekking om schade te voorkomen.

Een blijvend sieraad in uw tuin:

Voeg een vleugje weelderige en unieke schoonheid toe aan uw tuin met onze Buxus sempervirens ‘Latifolia Maculata’ Struik. Bestel vandaag nog deze prachtige bonte toevoeging en creëer een blijvend sieraad in uw buitenruimte met de elegante charme van deze buxus cultivar. Geniet van de tijdloze aantrekkingskracht en levendigheid die de ‘Latifolia Maculata’ Struik aan uw tuin zal geven!