Buxus semp. ‘Latifolia Maculata’ bol

Bekijk aanvraag
SKU: N/B Categorie:

Beschrijving

Buxus sempervirens ‘Latifolia Maculata’ Bol – Een weelderige en unieke bolvormige schoonheid voor uw tuin

Maak kennis met onze adembenemende Buxus sempervirens ‘Latifolia Maculata’ Bol, een unieke en weelderige toevoeging aan uw tuin. De ‘Latifolia Maculata’ Bol, ook wel bekend als de “bonte bol,” is een opvallende cultivar van de geliefde Buxus sempervirens. Met zijn prachtige bonte bladeren en weelderige bolvorm, zal deze bol uw tuin verrijken met een ongeëvenaarde schoonheid en een vleugje elegantie.

Waarom kiezen voor onze Buxus sempervirens ‘Latifolia Maculata’ Bol?

 1. Een unieke bonte verschijning: De ‘Latifolia Maculata’ Bol valt op door zijn prachtige bladeren met een opvallend contrast. De bladeren hebben een donkergroene kleur met crèmekleurige randen, wat zorgt voor een opvallende en verfijnde uitstraling. Deze unieke bonte verschijning maakt van de bol een ware eyecatcher in uw tuin.
 2. Elegantie in bolvorm: De bolvorm van de Buxus ‘Latifolia Maculata’ voegt een gevoel van elegantie en symmetrie toe aan uw tuinontwerp. De strakke en gestructureerde vorm geeft een gevoel van balans en rust aan uw buitenruimte.
 3. Gemakkelijk te onderhouden: Buxus sempervirens staat bekend om zijn eenvoudige onderhoud, en dat geldt ook voor onze ‘Latifolia Maculata’ Bol. Met minimale inspanningen behoudt deze bol zijn prachtige vorm en bonte bladeren.
 4. Groenblijvend genot: Geniet het hele jaar door van de weelderige groenblijvende bladeren van de Buxus ‘Latifolia Maculata’ Bol. Zelfs tijdens de wintermaanden behoudt de bol zijn charmante groenblijvende karakter, waardoor uw tuin er altijd levendig uitziet.
 5. Veelzijdigheid in tuinontwerp: Of u nu een elegante accentplant wilt, een formele haag wilt creëren of een prachtig bloemenperk wilt omlijsten, onze Buxus ‘Latifolia Maculata’ Bol past zich moeiteloos aan aan diverse tuinstijlen.

Tips voor het planten en verzorgen van uw Buxus sempervirens ‘Latifolia Maculata’ Bol:

 1. Locatie: Kies een locatie in uw tuin met gedeeltelijke schaduw tot volle zonlicht. Buxus sempervirens gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond.
 2. Planten: Graaf een plantgat dat iets groter is dan de kluit van de bol. Meng de uitgegraven grond met compost voor een gezonde start. Plaats de bol in het gat en druk de grond stevig aan rond de wortels.
 3. Water geven: Geef uw Buxus ‘Latifolia Maculata’ Bol regelmatig water na het planten. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar voorkom overbewatering.
 4. Snoeien: Om de bolvorm te behouden en de groei te stimuleren, snoeit u de Buxus ‘Latifolia Maculata’ Bol regelmatig in het voorjaar en/of najaar. Lichte snoei bevordert een compacte groei.
 5. Meststof: Buxus bollen hebben een matige hoeveelheid meststof nodig. Geef ze een uitgebalanceerde meststof in het voorjaar om hun groei en bonte bladeren te bevorderen.
 6. Bescherming tegen vorst: Tijdens periodes van strenge vorst kunt u de bol beschermen met een laag mulch of bedekking om schade te voorkomen.

Een blijvende indruk met de ‘Latifolia Maculata’ Bol:

Voeg een vleugje weelderige en unieke schoonheid toe aan uw tuin met onze Buxus sempervirens ‘Latifolia Maculata’ Bol. Bestel vandaag nog deze prachtige bonte bol en creëer een blijvende indruk met de elegante en levendige aanwinst voor uw buitenruimte!